ФФФ 2017 Награди

Најдобар долгометражен филм:
СÈ ЗА ЛУЃЕТО (според жирито и според публиката)
Најдобар краткометражен филм:
СОФИЈА (според жирито),
ПРОЛЕТНА ПОПЛАВА (според публиката),
ЛИМБО(специјално признание)

ФФФ 2017 Ретроспектива

Седмото издание на ФФФ е првото интернационално издание на Фестивалот, со девет дена богата и разновидна програма, домашни и странски гости (универзитетски професори и режисери), бројни филозофски дебати, едукативна програма за младите низ Македонија...

Воведно предавање во ФИЛОЗОФИЈА ЗА ДЕЦА со Дејвид М. Ларсон

Прочитај повеќе

Отворен Повикот за волонтери на ФФФ 2018!

Прочитај повеќе

Работилница за млади со професорот Стефан Сидовски

Прочитај повеќе

Средношколска видео лектира и Конкурс за есеј „Либерти Валанс: Правото на силата или силата на правото?“

Прочитај повеќе

Отворен повик за долгометражни и краткометражни филмови на ФФФ 2018

Прочитај повеќе

Присуство на Интернационалната конференција 'Moving Image & Philosophy'

Прочитај повеќе

Промоција на тематот „Филозофија и филм“ на списанието Филозофска трибина

Прочитај повеќе

Гостување на режисерот Абашишвили со победничкиот „Сè за луѓето“

Прочитај повеќе
454808-objaveni-proektite-koi-dobija-poddrshka-za-2017
grad s
f fakultet
kinoteka
LOGO FDU
Italijanska ambasada
logo_nova_big
okno
Hotel Cara
plagijat